Během víkendu zasahovali hasiči u šesti desítek událostí

Ze šesti desítek událostí, u kterých zasahovali o víkendu hasiči v kraji, vybrali tři. Vyjížděli například do Kraslic na motokrosovou dráhu, kde pomáhali s transportem pacienta. V Ostrově zasahovali u požáru. Nedaleko obce Počerny zachraňovali krávu, která zapadla do bahna.

Zdroj: HZS Karlovarského kraje

Jak uvedli hasiči na svých stránkách, v Kraslicích se na motokrosové dráze zranila jedna osoba, záchranná služba požádala hasiče o pomoc s transportem pacienta. Hasiči využili čtyřkolku, aby se po dráze dostali až ke zraněnému, na žádost kolegů ze záchranky poté připravili prostor pro přistání záchranářského vrtulníku.

Zdroj: HZS Karlovarského kraje

V Ostrově vyjížděly jednotky hasičů k hlášenému požáru v tamní vinárně. Událost byla nahlášena v neděli v ranních hodinách, kdy se uvnitř objektu nikdo nenacházel. Hasiči museli použít násilný vstup. Požár se naštěstí nerozšířil, bylo nutné důkladné vyvětrání, výše škody a příčina požáru je v šetření.

Zdroj: HZS Karlovarského kraje

Poslední z vybraných událostí se stala v sobotu večer u obce Počerny. Do bahna zde zapadla kráva, nedokázala se sama dostat ven, hasiči tak použili popruhy a zemědělský stroj zvedl zvíře z rozbahněného terénu.

Zdroj: HZS Karlovarského kraje