Také v neděli mohou návštěvníci na výstavě zhlédnout 232 druhů hub

Na tradiční mariánskolázeňské výstavě hub mohou návštěvníci zhlédnout 232 druhů hub,  z nichž je osmadvacet lyofilizovaných, sušených mrazem. Ten, kdo nestihl  přijet v sobotu, bude mít šanci ještě v neděli 24. září v době od 9 do 16 hodin. Vstupné je dobrovolné.

„Návštěvníci si mohou prohlédnout více než dvě stovky určených hub,“ uvedl  jeden z organizátorů Jiří Dubec s tím, že osmadvacet druhů je sušeno metodou lyofilizace, a to hlavně zimní a jarní houby, které si touto metodou i zachovávají vlastnosti i vzhled čerstvých.

Letos  mohou návštěvníci vidět také dvě rarity, které zde výstavě ještě nebyly vystavovány. „Jedná se o sněť kukuřičnou a velmi vzácnou škárku hvězdicovitou,“ informoval Jiří Dubec.

Jako tradičně, tak i letos jsou pro návštěvníky přichystány houbové speciality. K ochutnání jsou třeba různé druhy naložených hub v kyselém nálevu, tradiční kuba,  speciální paštiky, houbové šneky nebo například salát.

Organizátoři děkují všem dobrovolníkům i členům mykologického klubu za pomoc nejen při organizování výstavy, ale také za dodání plodnic hub. Vzhledem k nepřízni počasí bylo letos složité výstavu uspořádat. Některé druhy přivezli členové z Chomutovska, Domažlicka a dalších lokalit.