Napadl a okradl čtyřiaosmdesátiletou ženu, teď mu hrozí až desetiletý trest

Napadl a okradl čtyřiaosmdesátiletou ženu, teď mu hrozí až desetiletý trest. Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání sedmačtyřicetiletého muže z Karlových Varů, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže.

Podle policejního mluvčí Jana Bílka měl obviněný muž si měl v sobotu 16. září letošního roku kolem půl desáté hodiny dopolední v Karlových Varech všimnout čtyřiaosmdesátileté seniorky, která právě odcházela od lékárny směrem k místu bydliště. „Poté k seniorce přistoupil, oslovil jí a šel po celou dobu vedle ní, přičemž si dále povídali. Při tom seniorka držela v jedné ruce vodítko se psem a v druhé ruce finanční hotovost s osobními doklady. Když žena odbočovala na průjezdovou cestu mezi domy, měl do ní obviněný muž strčit, přičemž se pokusil ženě z ruky vytrhnout finanční hotovost. Po napadení seniorka upadla na zem, kde se na druhý pokus sedmačtyřicetiletému muži povedlo finanční hotovost i s osobními doklady ženě z ruky vytrhnout. Napadení si měla všimnout svědkyně, která na muže začala křičet. Toho se obviněný muž zalekl a utekl,“ doplnil mluvčí. Při napadení seniorka naštěstí neutrpěla žádná zranění.

Policisté se začali případem okamžitě zabývat a sedmačtyřicetiletého muže se jim podařilo vypátrat a zadržet o necelé dvě hodiny později v jedné z heren v Karlových Varech.

V případě prokázání viny muži hrozí trest odnětí svobody až na deset let.