Při zásahu u požáru v Tisové se dosud vystřídalo 382 hasičů se 119 kusy techniky z 65 jednotek

V Tisové u Sokolova zasahují od pátku 25. srpna hasiči u požáru skládky pražců. Do této chvíle se na místě zásahu vystřídalo 382 hasičů se 119 kusy techniky z 65 jednotek nejen z Karlovarského, ale také z Ústeckého, Plzeňského, Moravskoslezského, Středočeského, Libereckého kraje, Generálního ředitelství HZSČR a Záchranného útvaru HZS. Je nasazena speciální těžká technika ze Záchranného útvaru, která postupně rozebírá materiál v prostoru požářiště, tak aby ho mohli hasiči prolít vodou a dohasit. Pro tuto činnost jsou řidiči v kabině vybaveni dýchacím přístrojem.

Zdroj: HZS Karlovarského kraje

Další speciální technikou, kterou hasiči používají, je mobilní monitor AMBASSADOR, který má výkon až 22 tisíc litrů vody každou minutu. Právě pro potřebu dodávky velkého množství vody, jsou nasazeny tři velkokapacitní čerpadla SOMATI, která od začátku zásahu dodala už více než 22 milionů litrů vody. Dostat velký objem vody do míst, kde jsou potřeba, pomohly také dva vrtulníky, které provedly 195 shozů. Ve vzduchu se vrtulníky střídaly s drony, které monitorovaly situaci, zjišťovaly aktuální rozsah a vývoj požáru. V neděli odpoledne se podařilo požár lokalizovat.

Zdroj: HZS Karlovarského kraje

Práce na místě události budou pokračovat do úplné likvidace. Na stanovení příčiny požáru pracují vyšetřovatele hasičů a policie. Podle prvotního odhadu způsobil požár škodu ve výši 45 milionů korun.