Muzeum v Mariánských Lázních od srpna opět otevírá své brány návštěvníkům. Ateliér MV představí Malebná zákoutí našeho kraje

Městské muzeum a galerie Mariánské Lázně bylo od začátku jara uzavřeno kvůli budování nového depozitáře pro muzejní sbírky. Nyní opět otevře své expozice pro veřejnost. Naplánovaná je také nová výstava v muzejní galerii s názvem  Malebná zákoutí našeho kraje. Expozice bude přístupná v muzeu od úterý 1. srpna do neděle 3. září 2023 každý den, mimo pondělí, od 9.30 do 17.30 hodin.

Foto: MMML

„Jsme velice rádi, že od začátku srpna můžeme návštěvníkům opět zpřístupnit stále expozice. Navíc, ihned v úterý 1. srpna, proběhne v Galerii Goethe slavnostní zahájení výstavy obrazů od umělecké skupiny Tvořivé snění.  Vernisáž výstavy začíná v 18:00 hodin,“ říká kurátorka, Marie Plešáková.

Skupina „Tvořivé snění“ je součástí Ateliéru MV, který v Mariánských Lázních úspěšně funguje více než deset let. Uměleckou skupinu tvoří dvanáct výtvarníků pod vedením zkušené malířky a šperkařky Marie Vítkové. Členy skupiny spojuje nejen láska k výtvarnému umění, ale i radost ze samotné tvorby a možnost tvůrčího sebevyjádření. Pro výstavu v Galerii Goethe si zvolili společné téma krajinomalby a návštěvníkům ukáží „Malebná zákoutí našeho kraje“.

Prostřednictvím obrazů se tak každý ocitne nejen na kolonádě v Mariánských Lázních, ale i v parku kynžvartského zámku nebo třeba u rybníků na Kladské.

Zdroj: MMML