Policista přelezl balkon v osmém patře, aby zachránil spícího muže před ohněm

K požáru domu v Chodově na Sokolovsku vyjížděly v sobotu 15. července ráno všechny složky IZS. Jeden ze zasahujících policistů , přelezl balkon v 8. patře a dostal se do bytu, kde hořelo. Požár uhasil a zachránil muže, který v bytě spal. Z domu bylo evakuováno dvacet osob, tři osoby se nadýchal kouře a zdravotníci je převzali do své péče.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Jak uvedli na svých stránkách policisté, tak v ranních hodinách došlo v Chodově na Sokolovsku k požáru bytu ve třináctipatrovém domě. Jeden z policistů nasadil vlastní život, přelezl balkón v 8. patře a dostal se do bytu, kde hořelo. Požár uhasil a zachránil muže, který v bytě spal.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Hasiči Karlovarského kraje k tomu uvedli, že v Chodově ve čtyři hodiny ráno hořelo v bytě v osmém patře ve třinácti patrovém domě. Jednalo se o požár části kuchyně od potravin na zapnutému sporáku. Na místě zasahovalo pět jednotek hasičů. Požár se dal nerozšířil.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Prostor domu byl zakouřený, samovolně se evakuovalo zhruba dvacet osob, dalších 23 pak dům opustilo na pokyn hasičů. Tři osoby se nadýchaly kouře a převzala si je ZZS. V tuto chvíli je dům odvětraný a všichni jsou zpět ve svých bytech.