Bezpečně na horách: Preventisté navštívili lyžařská střediska v Aši a Božím Daru

Návštěvníci SKI areálů Božího Daru mohli v uplynulých dnech potkat policejní preventistky. Počasí ten den přálo všem návštěvníkům hor, a tak mohli těžit nejen ze slunečních paprsků, ale také z preventivních rad a dárků od našich preventistek. Ty upozorňovaly lyžaře na to, jak zabezpečit své lyžařské vybavení v případě, kdy zrovna nelyžují; jaké jsou možnosti uložení těchto věcí v lyžařském areálu; jaké vybavení by při lyžování a pohybu na sjezdovce rozhodně nemělo chybět atd.

Foto: Policie ČR

Kromě preventivních rad pak rozdávaly dárečky v podobě reflexních nákrčníků, pásků na ruce a těm nejmenším i reflexní nálepku na helmu či reflexní přívěsek. Výjimkou nebylo ani rozdávání preventivních letáků, které cílily zejména na řidiče, neboť obsahovaly rady, jak správně zabezpečit své vozidlo a majetek a vyhnout se tak potížím se zloději. Letáček je navíc i v německém jazyce, jelikož návštěvníky Krušných hor bývají často také sousedi z Německa.

Foto: Policie ČR

Ve středu 8. února se pak z návštěvy mohli těšit návštěvníci SKI areálu v Aši. Tam tentokrát preventistky vystřídali naši policejní preventisté, kteří se úlohy zhostili s úsměvem, jenž na sjezdovce rozdávali taktéž s preventivními radami a dárečky. Lyžaři si tak opět mohli odnést mnoho užitečných věcí, jako reflexní nákrčníky či pásky. Pro dámy měli policisté připravené navíc i balzámy na rty s logem policie a pro ty nejmenší reflexní plyšové medvídky, samolepky na helmy a mnoho dalšího. Řidiči mohli získat škrabky na okno či parkovací hodiny s měřičem dezénu.

Foto: Policie ČR

Věříme, že policejní návštěva lyžařských středisek mnohé potěšila. Ti, kteří se s policisty nesetkali, však nemusí zoufat, neboť se s policejními preventisty jistě ještě v budoucnu setkají.

Krásné prožití jarních prázdnin nejen na horách přejí policisté Karlovarského kraje.

por. Mgr. Lucie Machalová

Foto: Policie ČR