Oslavy příchodu Nového roku byly na požáry nejbohatší za poslední tři roky

Oslavy příchodu Nového roku byly na požáry nejbohatší za poslední tři roky. Ještě v odpoledních hodinách statistické údaje vzbuzovaly naději, že letošní oslavy konce roku proběhnou klidněji, než v letech minulých. Kolem osmé hodiny večer se ale situace pomalu začala obracet a o dvě hodiny později již bylo jasné, že hasiči klidnou službu neprožijí, nárůst požárů oproti loňskému roku byl téměř dvacetiprocentní a o půlnoci téměř třicetiprocentní. V době od 20 hodin 31. prosince 2022 do 6 hodin 1. ledna 2023 vyjeli hasiči celkem ke 286 požárům. Právě požáry tvořily asi 75% silvestrovských výjezdů.

Zdroj: Archiv HZS Karlovarského kraje

Největší nárůst výjezdů k požárům hasiči zaznamenali v prvních dvou hodinách po půlnoci. Operační střediska jim vyhlásila poplach celkem 186 krát, což je téměř stejně, jako za dva předchozí roky dohromady. Po třetí hodině ráno pak počet nově vzniklých požárů začal stoupat pouze po jednotkách.

Na požáry nejbohatší noc na přelomu roků měli hasiči ve Středočeském kraji, v Moravskoslezském kraji a v Praze. Oproti tomu nejméně požárů bylo na Vysočině.

Zdroj: HZS