Policisté zachránili život ženě, která chtěla skočit z mostu

Policisté zachránili život ženě, která chtěla skočit z mostu. V úterý 27. prosince letošního roku bylo krátce po polední oznámeno na tísňovou linku 158, že za zábradlím na mostě v ulici Nábřeží Jana Palacha v Karlových Varech stojí žena, která z něj chce nejspíše skočit do řeky. Na místo se okamžitě vydalo několik policejních hlídek a zároveň byla v místě zastavena i vlaková doprava.

Foto: Policie ČR

Jak uvedl policejní mluvčí Karlovarského kraje Jakub Kopřiva, první k ženě přijela policejní hlídka z obvodního oddělení Karlovy Vary-město ve složení pprap. Matouš Vrbka DiS., pprap. Bc. Vladislav Klimeš a pprap. Luboš Klouda. Policisté po příjezdu spatřili ženu, která stála za zábradlím a držela se už pouze jednou rukou. „Okamžitě jsme s ní navázali slovní kontakt. Povídali jsme si s ní a po chvíli se nám svěřila, že má osobní problémy a je rozhodnuta skončit se životem,“ uvedl pprap. Matouš Vrbka. Policisté s ženou, která měla navíc u zábradlí přivázaného svého psa, mluvili několik minut. „Opakovali jsme jí hlavně to, že všechno se dá vyřešit. A že žádné problémy nejsou tak vážné, aby si člověk kvůli tomu ublížil a přišel o to nejcennější, o život,“ doplnil pprap. Bc. Vladislav Klimeš.

Po několika minutách se policistům povedlo ženu přesvědčit, aby svého jednání zanechala. „Nakonec si žena svůj čin rozmyslela a pomohli jsme jí přelézt zábradlí. Jsme samozřejmě rádi, že to nakonec takhle dopadlo a nic se jí nestalo. Doufáme, že brzy vyřeší všechny své problémy a opět bude žít podle svých představ,“ uzavřel pprap. Luboš Klouda.

Následně byla žena z preventivních důvodů převezena Zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice. O jejího pejska se postarali strážnici Městské policie Karlovy Vary.