Fler Market se blíží: Chebskou Svobodu zaplní ručně vyráběné zboží

Zase po roce bychom vás chtěly pozvat na náš chebský market, který pořádáme za podpory světa fler.cz a Kulturního centra Svoboda. Jako již tradičně pro vás máme připraveno kolem 50 prodejců a výtvarných dílen.  Aby si akci i ti nejmenší užili se vším všudy, budou moci nejen tvořit, ale třeba se i svézt na poníkovi nebo změnit vizáž díky připravenému malování na obličej.

Celý velký sál ve Svobodě zaplní jako vždy zboží vyráběné ručně a s láskou. Poctivě pro vás každý rok vybíráme z došlých přihlášek ty tvůrce, jejichž zboží je originální, a také ty, které nemáte v průběhu roku moc možnost v okolí potkat. Takové vám rády zveme i opakovaně, protože si o ně sami říkáte – ať už proto, že si chcete doplnit sbírku, nebo abyste mohli podarovat kamarády a kamarádky, kteří vám závidí úlovky z předchozích ročníků.

Pojďme si odtajnit alespoň prvních pár tvůrců, se kterými se letos potkáte. Originální kabelky nám zase po roce přiveze Lipňa handmade (https://www.fler.cz/shop/lipna-handmade ), která na svém stánku bude mít i novinky v podobě macramé výrobků. Protože víme, že milujete andělky z ovčí vlny, nebude ani letos chybět značka Na vlně Andělek (https://www.fler.cz/mili2508). Z dekorací jsme nebyly schopné pořádně ani vybírat, kolik nám přišlo přihlášek od tvůrců různých druhů a stylů! Ty na vás čekají v mnoha podobách od čistě přírodních přes keramické až po tematické zimní a vánoční. Zásobu oblečení můžete pořídit třeba u Sedmého nebe, Vopetky (https://www.fler.cz/vopetka) a dalších. Jako vždy na stáncích najdete i šperky a doplňky různých tvarů, barev i velikostí. Nebudou chybět ani kosmetické doplňky, něco na zub nebo třeba oblíbené výrobky z papíru.  Závěrem vypíchněme nováčka roku – značku WOOHA, která nás oslovila minimalistickým a zároveň rustikálním designem a přináší na market bytové doplňky i užitnou keramiku v podobě, jakou jsme ještě neměli.

Jednotlivé tvůrce i s fotografiemi jejich zboží budeme představovat na stránce facebookové události Free Fler Market (https://www.facebook.com/events/416846577320183), kam můžete nahlédnout a klidně si už dopředu vybrat, pro co vlastně na market půjdete.

V horním patře najdete jako vždy tvořivé dílny a workshopy, kde si mohou něco pro radost vytvořit nejen děti, ale i dospělí. Již tradiční širokou nabídku dílen zajistí Ráj tvoření a dovezou nám i novinky 🙂 Z těch o něco náročnějších technik si pak můžete vyzkoušet třeba enkaustiku, při které se tvoří obrázky pomocí rozehřátého vosku či oblíbené smaltování.

Na vnitřním balkoně kulturního domu najdete jako každý rok dobročinný hospicový bazárek,  na kterém se budete moci probrat zajímavými kousky oblečení, doplňků i hraček.  Krom toho, že je tam vždycky hezké a nadčasové zboží, podpoříte nákupem i dobrou věc! Veškerý výtěžek si hospic nechává na svůj provoz, tedy hlavně na pomoc lidem, kteří už se o sebe nedokážou postarat sami. V roce 2021 se podařilo vybrat prodejem darovaného zboží více než 10 000 Kč! Pokud byste chtěli sami přispět vyřazenými kousky ze svého šatníku, neváhejte kontaktovat Hospic Sv. Jiří(www.hospiccheb.cz).

Každoroční příjemná atmosféra, milá setkávání, klábosení s tvůrci, tvoření a poznávání nových výtvarných technik – to je Free Fler Market pro nás organizátorky a my moc doufáme, že i vy si ho každoročně užíváte úplně stejně. A pokud jste na něm ještě nebyli, přijďte se podívat letos poprvé! Načerpejte inspiraci na výzdobu u sebe doma, potěšte se něčím hezkým na sebe nebo pořiďte svým blízkým dárky vyrobené ručně a s láskou. Těšíme se na Vás!

Lenka Houtke