Na 29. ročníku Grand Prix se představí špičky taneční scény

V Chebu se uskuteční v pořadí už 29. ročník mezinárodní taneční soutěže Grand Prix. Taneční páry budou soutěžit ve standardních a v latinskoamerických tancích. V programu vystoupí vicemistři světa Boogie Woogie. Diváci se mohou těšit i na juniorské mistry světa v Show dance, ale také na mistry světa v parketových kompozicích. Nebudou chybět ani začínající dětské páry a trochu pokročilejší juniorské taneční páry z ATK Standard Cheb a taneční školy Vladimíra Hány. Taneční soutěž se odehraje 22. října od 18.30 hodin. Odpolední předkola se konají od 13 hodin. Vstupné je 180 a 160 korun na sezení a 60 korun na stání.

Více fotografií z minulých ročníků zde

„Je to již 29. ročník této velké sportovně kulturní akce. Ale byl by to letos už 30. ročník, ale kvůli covidu jsme museli jeden rok vynechat,“ sdělil organizátor akce a taneční mistr Vladimír Hána.

Na soutěž jsou přihlášeny taneční páry z Německa, Polska, Slovenska, Francie a České republiky. Letos přijedou nejen evropské špičkové taneční páry ale i světové špičkové taneční páry. Je již přihlášeno celkem víc než dvacet tanečních párů.

Více fotografií z minulých ročníků zde

„V programu vystoupí například vicemistři světa v Boogie woogie a to sourozenci Grzegorz a Agnieszka Cherubinski z Polska. Určitě zaujme všechny diváky taneční pár z Ostravy v latinskoamerických tancích a to sice Tomáš Gál se Sabinou Karáskovou,“ vysvětlil Vladimír Hána.

Ve standardních tancích se divákům představí pár z Německa a to Mauro Bierti a Cindy Jörgens. Odborná porota bude jako vždy hodnotit rytmus, držení těla, průběh pohybu, nášlapy, charakter tance a sportovní výkon.

Více fotografií z minulých ročníků zde

Tato velká akce se připravuje celý rok, tři měsíce před samotným konáním se vše kompletuje.