Hynek Tomm oslaví 20 let od vydání své první desky

Zpěvák Hynek Tomm zazpívá v pražském Divadlle na Maninách. Oslaví tak 20 let od vydání svého prvního CD. Doprovázet ho bude Cmpo orchestra pod vedením Michala Macourka, a uslyšíte nejenom sólové písně, ale i duety, které si se mnou přijde zazpívat Bohuš Matuš, Natálie Grossová anebo Magda Malá. Přijede sem i Zuzana Bubílková. Účast přislíbili i Josef Fousek, Uršula Kluková. Hynek Tomm pochází z Chebu, kde se zpěvem začínal. Koncert se uskuteční v úterý 27. září od 18 hodin.

Foto: Archiv Hynka Toma

„Příjemným překvapením by mohla být i talentovaná 15 letá  muzikálová zpěvačka Taly, s kterou jsme si v novém kabátě připravili píseň z Kameňáku 3, kterou jsem kdysi pro film Kameňák 3 nazpíval,“ sdělil Hynek Tomm.

Dalším milým překvapením nejen na jevišti bude i dárek pro všechny diváky v podobě dárku – nového dvoj CD s názvem HYNEK TOMM – ŽIVOT TO ŽÁDÁ, který obsahuje 44 písní, z toho 27 nově nazpívaných písní a 12 duetů. Dvoj CD na jevišti samozřejmě zpěvák pokřtí a po Galakoncertě čeká na přítomné v divadle raut.

„Když jsem slavil před pěti lety v Divadle ABC svoje patnáctiny,  byla v hledišti ještě moje maminka, která díky hnusné nemoci – rakovině,  odešla tam nahoru zhruba měsíc po té. Zpíval jsem tam naši společnou životní skladbu Mamin pláč, která je o našem společném životě.

Už tehdy se mi tuto citovku hodně těžce zpívalo. Od té doby jsem ji raději nezpíval.  Nyní po pěti letech jsem se rozhodl, že ji znovu zazpívám, i když je ve mně už teď malá duše a vím, že budu mít velkou trému, ale řekl jsem si, že mamka na koncertě prostě chybět nesmí.

Na koncertě zavzpomínáte i na první dámu naší pop a swingu, zazní i skladba s názvem Píseň pro Evu Pilarovou, kterou pro Hynka Tomma složil Zdeněk Hrubý a text Josef Fousek.

„Evě vděčím za mnoho,“ říká Hynek Tomm. „Mimo jiné účast přislíbil i její manžel Jan Kolomazník,“ prozradil Hynek Tomm.

A ještě jednu maličkost prozradím. Na koncertě uslyšíte v premiéře i novou skladbu, kterou pro zpěváka složil sám dirigent Michal Macourek na text Josefa Fouska. Skladba nese název Nechci smutnej bejt.

„Jedna věc mě ale mrzí. Valérie Zawadská nikdy na mých výročních koncertech i křtech nechyběla, bohužel v tento den má svůj pořad v Aši.

 Nicméně jsme se domluvili, že s Valérii předtočíme kamerový záznam, takže aspoň touto formou bude možné se s Valerie na koncertě vidět,“ dodal Hynek Tomm.