Trojitá dávka pomoci se blíží! Běžci se postaví na start už v pátek

Trojitá dávka pomoci se blíží! Třídenní seriál běžeckých závodů Salming Tour de Hospic začíná páteční (16.9.)Františkolázeňskou pětkou. U restaurace Milano odstartuje v 17 hodin závod dětskými kategoriemi a poté se na start postaví ti zkušenější, pro které je přichystán pětikilometrový zahajovací závod. Trasa povede běžce lesoparkem v okolí Labutího jezírka. Výtěžek z akce půjde jako vždy na pomoc potřebným.

V sobotu bude pokračovat seriál během na nejdelší distanci seriálu, na půlmaratonskou trasu se borci vydají v 10.30 hodin. „Na náročné trati s dlouhými výběhy a vedoucí přes sousední Německo si běžci  prověří nejen  svojí zdatnost, ale užijí si i nádherných výhledů do okolí a klidnou přírodu Smrčin,“ uvedl jeden z organizátorů Zdeněk Dančo.

Jako „dezert po hlavním chodu“ můžeme nazvat nedělní závěrečný závod na desetikilometrové trati ve Skalné, informoval organizátor s tím, že v nádherném prostředí u skalenského hradu čeká běžce neméně náročný závod, nenápadná trať s pozvolným stoupáním v první polovině trati dá zabrat hlavně těm, kdo budou mít za sebou plesenský půlmaraton.

Po závodě bude slavnostní vyhlášení výsledků celé Tour a hlavně předání finančního daru vybraného ze startovného a dobrovolných příspěvků. Výtěžek se jako tradičně rovnoměrně rozdělí na tři díly,  pro Radečka Neuschla, který bojuje s nemocí motýlích křídel, pro Kubu Kohouta  s vrozenou neurologickou vadou a pro chebský Hospic Sv.Jiří.

Více informací na webu : salmingtourdehospic.webnode.cz