Chebská knihovna přichystala letní dobrodružnou pátračku pro děti i dospělé

Chebská hledačka: prázdninová výprava za historií – je letní dobrodružná procházka pro malé i velké prozkoumávající chebskou historii. Akce, za jejíž organizací stojí Městská knihovna v Chebu, je inspirována letošními oslavami výročí 700. let trvalého připojení Chebska k Českému království.

Foto: Archiv organizátorů

„Účastníci za pomoci pracovního listu navštíví známá i méně známá místa v Chebu. Jejich úkolem je sesbírat všechny potřebné indicie k rozluštění historické osobnosti a získat tak klíč k odemknutí pokladu. Všichni úspěšní „hledači“ si budou moci v oddělení pro dospělé vybrat svoji odměnu“, uvedl vedoucí studovny a čítárny Jakub Benedikt.

Foto: Archiv organizátorů

„Akce trvá od 1. 7. do 31. 8. a zapojení se je velmi jednoduché. Zájemcům stačí získat pracovní list. Na výběr jsou dvě verze – pro děti a pro dospělé. Osobně si ho můžete vyzvednout v půjčovně pro dospělé nebo na pobočce dětského oddělení v ZŠ na Zlatém vrchu. K vytištění jsou připraveny také na webových stránkách knihovny www.knih-cheb.cz kde přehledně naleznete všechny důležité informace“, doplnil Benedikt.

Foto: Archiv organizátorů