Mariánskolázeňský sbor oslaví výročí svého vzniku koncertem

Mariánskolázeňský sbor CANTILO v.i.p. vedený Jiřím Janatou oslaví výročí svého vzniku koncertem. Právě před deseti lety uspořádal sbor první veřejné vystoupení. Od tě doby koncertují nejen v našem regionu, ale také v zahraničí. Slyšet je mohou posluchači také na charitativních koncertech, kde pomáhají potřebným. Akce se uskuteční v sobotu 28. května v Lesním mlýně v Mariánských Lázních.

Foto: Archiv sboru CANTILO v.i.p.

O pokusu založit pěvecký sbor jsem začal s přáteli hovořit na podzim 2011,“ uvedl sbormistr Jiří Janata. „Začali jsme se scházet v mém bytě, v obývacím pokoji, a zkoušeli se naučit několik skladeb. Bylo nás v tu chvíli devět. Měli jsme strach, že si na nás budou stěžovat sousedé, ale kupodivu se tak nestalo. Domluvili jsme se na pravidelných zkouškách každou neděli v podvečer. První koncert jsme měli „na apríla“ 1. dubna 2012 a báli se, že nikdo nepřijde, protože informaci budou považovat za apríl. Nakonec bylo plno a koncert měl oproti očekávání velký úspěch,“ doplnil.

Na koncertech si posluchači moou vyslechnout vícero žánrů- klasický repertoár pro pěvecké sbory včetně lidových písní, jazzové a populární skladby. Aktuálně má sbor dvacet zpěváků.

Foto: Archiv sboru CANTILO v.i.p.