Výtěžek z Adventního koncertu použijí v hospici Sv. Jiří na rozvoj svých služeb

Pracovníci hospice Sv. Jiří se v minulém roce zúčastnili Adventního koncertu, který každoročně pomáhá realizovat projekty neziskovým organizacím. Rekordní částka, která se při všech čtyřech koncertech vybrala, byla rozdělena čtyřem neziskovým organizacím. Pro chebský hospic, který pomáhá nevyléčitelně nemocným připadlo 4 697 370 korun.

Foto: Archiv hospice Sv. Jiří

„Už v rámci samotného koncertu na Pražské Loretě jsme naše smělé plány poodkryli a tak se můžeme pouštět do realizace a jejich naplňování,“ uvedla ředitelka hospice Sv. Jiří Alena Votavová. „Konkrétně bychom chtěli poskytovat dětskou paliativní péči a poradenství v perinatální paliativní péči, zřídit vzpomínkové místo pro nenarozené a předčasně zemřelé děti, a protože je částka takto vysoká, a nepočítali jsme s ní, můžeme naše plány rozšířit o provoz ambulance paliativní péče, a také realizovat svépomocné skupiny pro pečující a pozůstalé,“ doplnila. Část plánů se už podařilo uskutečnit. Jedná se například vzpomínkové místo u Kaple Božího hrobu ve Starém Hrozňatově nebo svépomocné skupiny či poradenství v perinatální paliativní péči.

Ředitelka hospice Sv. Jiří Alena Votavová

„Výtěžek z Adventních koncertů ČT nám sice nezabezpečí financování služeb hospice (např. na dobu půl roku), ale můžeme je použít na již zmíněný rozvoj služeb, a proto stále sháníme z různých zdrojů prostředky na současný provoz jako třeba poskytování mobilní hospicové péče pro dospělé, provoz půjčovny a poskytování odborného sociálního poradenství,“ informovala Alena Votavová. Jedním ze způsobů, jak mohou lidé hospici přispět, je možnost podpory v rámci běžného nákupu na eshopu alza.cz a přidat do svého nákupního košíku projekt Hospice Sv. Jiří https://www.alza.cz/media/hospic-sv-jiri-leky-material-a-pomucky-pro-nevylecitelne-nemocne-d7107551.htm, a to v libovolné výši. 100% darovaných příspěvků bude věnováno hospici. Za darovaný obnos lze také vytvořit darovací certifikát https://www.alza.cz/Souhvezdi-pomoci.

Další možností podpory je přispět na naši dlouhodobou sbírku Žijeme umírání prostřednictvím platformy Donio.cz https://www.donio.cz/ZijemeUmiranim nebo poslat hospici DMS ve tvaru HOSPICCHEB 30, 60 nebo 90 na číslo 87 777.

„Děkujeme všem, kteří nám pomáhají udržet stávající služby hospice v chodu a navíc nás pousnout o krůček blíž k zamýšlenému rozšíření služeb, které nám v regionu chybí,“ doplnila ředitelka.

Vzpomínkové místo pro nenarozené a předčasně zemřelé děti