S hladinou 1,93 promile sedl za volant.  Zatáčku už projet nezvládl

S hladinou 1,93 promile sedl za volant jednadvacetiletý muž.  Zatáčku už projet nezvládl a havaroval. Policistům následně nepředložil řidičský průkaz ani osvědčení o registraci vozidla. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku 50 tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Policisté z chebského dopravního inspektorátu sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky teprve jednadvacetiletému mladíkovi z Aše.

„V úterý 12. dubna letošního roku měl jednadvacetiletý mladík řídit osobní automobil značky Alfa Romeo,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Krátce po 14. hodině na silnici třetí třídy pro projetí pravotočivé zatáčky zřejmě nezvládl řízení a poblíž Horních Pasek na Chebsku havaroval,“ uvedl. S automobilem měl vyjet ze silnice a poškodit oplocení pastviny.

Foto: Policie ČR

„Po příjezdu policejní hlídky z obvodního oddělení Aš se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,93 promile, sdělil mluvčí s tím, že poté byl policisty převezen k lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu.

V případě prokázání viny hrozí mladíkovi trest odnětí svobody až na tři roky.