Už zbývá jen pár dnů! Rozhodněte o repertoáru zpívající fontány

Do konce února mají unikátní příležitost všichni, kteří mají rádi mariánskolázeňskou zpívající fontánu.  V letošním roce mohou  lidé rozhodnout o repertoáru slavné fontány. Sedm nejúspěšnějších skladeb bude zařazeno po bok neoficiální hymny – Hudby pro fontánu od Petra Hapky. Průběžné výsledky hlasování o skladbách pro fontánu zde.

„Během celého února poběží na platformě Mobilní rozhlas anketa, ve které mohou lidé vybrat své oblíbence ze seznamu celkem čtyřiadvaceti skladeb, pro které má fontána aranžmá,“ informoval mariánskolázeňský starosta Martin Kalina. Každý hlasující disponuje sedmi hlasy a každá skladba může obdržet pouze jeden. I v tomto hlasování je však možno přidělit jeden hlas záporný.

Autor oblíbené úvodní skladby pro Zpívající fontánu – Petr Hapka († 25. 11.), má již několik let bronzovou bustu v Mariánských Lázních. Oblíbený skladatel po sobě zanechal v Mariánských Lázních nesmazatelnou stopu. Byl to totiž právě on, kdo složil první píseň pro Zpívající fontánu, která nese výstižný název Hudba pro fontánu. Poprvé zazněla při slavnostním zahájení provozu Zpívající fontány, a to 30. dubna 1986. Sám autor se tehdy této slavnosti také zúčastnil.