Pronásledoval svou bývalou družku. Poslal jí stovky zpráv

S rozchodem se asi nevyrovnal sedmatřicetiletý muž. Bývalé družce poslal stovky SMS zpráv. To však nebylo všechno. Ženě, kterou se snažil kontaktovat doma i před vchodem do zaměstnání, vyhrožoval a vulgárně urážel.

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání sedmatřicetiletého muže z Karlovarska, kterého obvinili ze spáchání přečinu nebezpečné pronásledování.

Podle policejního mluvčí Jana Bílka měl obviněný muž od léta roku 2020 do června loňského roku na Karlovarsku a Sokolovsku opakovaně pronásledovat svou dvaatřicetiletou bývalou družku. V tomto období jí měl několikrát kontaktovat prostřednictvím telefonních hovorů. „Dále měl své bývalé družce odeslat stovky SMS zpráv nebo hlasových zpráv pomocí komunikační mobilní aplikace.  Ženě měl také vulgárně urážet a dokonce jí vyhrožovat fyzickým napadením. Vulgárně urážet měl také její rodinné příslušníky. Sedmatřicetiletý muž se měl snažit osobně svou bývalou družkou několikrát kontaktovat v místě bydliště nebo před vchodem do zaměstnání, kam měl ze strachu poškozenou ženu doprovázet kolega ze zaměstnání,“ doplnil.

V případě prokázání viny hrozí sedmatřicetiletému muži trest odnětí svobody až na jeden rok.