Městské muzeum Františkovy Lázně sází na novinky i osvědčenou klasiku

Františkolázeňské muzeum nepolevuje ani v roce 2022 a pilně se připravuje na nadcházející sezónu. Zaměstnanci muzea pro návštěvníky chystají pestrý program stávající se z osvědčených a oblíbených akcí, ale také z horkých novinek.

Městské muzeum Františkovy Lázně oslaví v roce 2022 hned dvě kulatá výročí. „Celých 110 let uběhlo od doby, kdy se pro budoucí muzeum začaly prostřednictvím sbírky mezi obyvateli shromažďovat první sbírkové předměty. Zároveň je to rovných 100 let, kdy byla otevřena první muzejní expozice. 10. 6. 2022 oslavíme spolu s návštěvníky obě jubilea při „Muzejní noci a Noci kostelů“. Chybět nebude dobrodružná procházka pro malé i velké, která nabídne nevšední pohled na všední místa Františkových Lázní, ale ani doprovodné aktivity v budově muzea a přilehlé zahradě“, uvedla Petra Polívková z františkolázeňského muzea.

V Národní přírodní rezervaci Soos na návštěvníky čeká zcela nový zážitek z prohlídky. Postarají se o to i zbrusu nové informační tabule umístěné na naučné stezce. „Horkou novinkou je i ilustrovaný průvodce po Soosu, díky kterým se děti i dospělí převtělí do osob badatelů objevujících přírodní tajemství a krásy Soosu neotřelým a zábavným způsobem. Zcela novým lákadlem bude venkovní geologický park zaměřený na Chebskou pánev a pohoří ji lemující. 28. května je naplánovaná oslava v NPR Soos, při které budeme uvedené novinky návštěvníkům představovat“, prozradila Polívková.

Zkrátka nepřijdou ani návštěvníci hradu Seeberg. „Interaktivní brožurka „Seeberský průvodce Váš Jiří Wolf z Brandtu“ zajistí, že prohlídka hradu už nikdy nebude nuda. Nové hrací prvky rozmístěné po areálu hradu pak ocení návštěvníci všech věkových kategorií. Pro nejzvídavější návštěvníky jsou určeny komentované prohlídky. Průvodci při nich poutavě vypráví nejen bohatou historii hradu Seeberg. Pro letošní sezónu jsme komentované prohlídky pro veřejnost nově zařadili do stálé nabídky i ve všední dny. Od 18. června do 18. září každý všední den je začátek prohlídky v 14:00, o víkendech a svátcích pak v 11:00 a v 14:00“. V nabídce budou i žádané tematické noční prohlídky“, upřesnila Petra Polívková. „Chybět nebudou ani oblíbené akce věnované rozličným tématům. 10. dubna to bude Květná neděle na hradě Seeberg, 22. října Svatohubertská slavnost a 10. prosince Seeberský advent“, zakončila.