Čtyři zaparkovaná auta naboural řidič, kterému naměřili jedno promile

Chebští dopravní policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky dvacetiletému muži z Chebska. Muž měl dne 18. ledna kolem osmé hodiny ranní řídit osobní auto v Chebu po ulici Smetanova, kdy v důsledku nezvládnutí řízení vozidla měl přejet do protisměru a narazit do čtyř zde zaparkovaných vozidel, které tímto poškodil.

Podle policejní mluvčí Kateřiny Peškové měl po příjezdu policejní hlídky se muž podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 1 promile. Z tohoto důvodu mu byla zakázána další jízda a byl mu zadržen řidičský průkaz.

„Dále s ním policisté provedli orientační test na přítomnost návykových látek, který vyšel negativní.  Poté byl vyzván, aby se podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu, kterému se podrobil,“ upřesnila mluvčí. Naštěstí při nehodě nedošlo k žádnému zranění. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku téměř 300 000 korun.

V případě prokázání viny hrozí podezřelému trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.