Na mokré silnici nedobrzdil a naboural. Policistům nadýchal 2,50 promile

Na mokré silnici pravděpodobně nedodržel vzdálenost a naboural do před ním jedoucího osobního auta. Policistům po nehodě nadýchal 2,50 promile. Dopravní policisté sdělili 53letému muži podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu v případě prokázání viny hrozí až tříletý trest odnětí svobody, peněžitý trest či zákaz činnosti.

„Na konci ledna, dvě hodiny po poledni, měl 53letý muž z Chebska řídit v obci Velká Hleďsebe osobní vozidlo značky Škoda,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva s tím, že před kruhovým objezdem zřejmě nedodržel bezpečnou vzdálenost mezi vozidly a na mokré vozovce měl narazit do před ním jedoucího osobního automobilu.

Policisté po příjezdu na místo dopravní nehody provedli s oběma řidiči orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu.  „Třiapadesátiletý řidič z vozidla Škoda nadýchal 2,50 promile alkoholu. Poté se dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu. Zkouška druhého řidiče byla negativní. S oběma řidiči byla provedena také orientační zkouška na přítomnost návykových látek, která dopadla u obou s negativním výsledkem,“ doplnil mluvčí. Naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 60 tisíc korun.