Před čtvrt stoletím změnil Globus nákupy v Česku. První hypermarket, který se otevřel pro zákazníky již 4. listopadu 1996. Obchod poskytl nebývale široký výběr zboží. Na ty, kteří nebyli zvyklí navštěvovat hypermarkety v zahraničí, působil tehdejší obrázek nevídaně.
Foto: Archiv hypermarketu Globus
Hypermarkety Globus byly a jsou co do plochy vůbec nejrozlehlejšími obchody v Česku. To je dáno jak obrovskou nabídkou, tak i tím, že součástí každého z nich je pekárna, cukrářství, řeznictví a kuchyně s restaurací, kde se vyrábí denně čerstvé potraviny. Dnes v regálech těchto hypermarketů najdou zákazníci na 130 tisíc položek zboží a baví je nakupovat moderními technologiemi, které zavedl v Česku právě Globus.
Foto: Archiv hypermarketu Globus
První hypermarket v Česku otevřela 4. listopadu roku 1996 společnost Globus. V Brně Ivanovicích na ploše 9 tisíc metrů čtverečních bylo na tehdejší dobu neuvěřitelných 60 tisíc položek potravinářského i nepotravinářského zboží. Trvalo několik dní, než se před prvním hypermarketem přestaly tvořit fronty. Desítky tisíc lidí z Brna a širokého okolí přijížděly vybírat a nakupovat právě sem. Vedle nezvyklého množství sortimentu se ale setkali lidé s dalším fenoménem. Na někdejší dobu vybírali z obrovské nabídky čerstvě nabouraného masa a zde vyrobených uzenin.
Foto: Archiv hypermarketu Globus
Výběr se zdvojnásobil, unikátní výroby jsou všude
Nyní je k dispozici zákazníkům v Česku patnáct hypermarketů Globus. Výhodou každého z nich je široká nabídka, v regálech si zákazníci vybírají z dvojnásobného množství, než tomu bylo před 25 lety. A pod střechou každého Globusu jsou skutečné řemeslné výroby. Jeho řeznictví nabízí pouze české vepřové a hovězí maso a ve vlastních pekárnách a cukrářstvích se peče z české mouky. Od roku 2017 je také v každém Globusu vlastní restaurace s kuchyní. Globus dnes vyrábí přes 800 vlastních potravin označených logem Poctivá výroba Globus, nad jejichž kvalitou má od začátku do konce stoprocentní kontrolu.
Zdroj: Globus.cz