Na párty pro dobrovolníky bude vonět chleba

Čerstvě upečený chléb, guláš i dobré pití, to vše a mnohem více bude na Párty pro dobrovolníky. Oslava pomoci a solidarity, která se uskuteční u chebské komunitní pece v neděli 17. října od 11 hodin, je určená všem, kteří během pandemie koronaviru pomáhali. Akce není jen pro ty, kteří byli v „první linii, ale pro všechny, kteří například šili roušky, automobilové spojky, distributory ochranných prostředků i ty, kteří vařili, pekli a zařizovali zdánlivě nemožné.

Foto: Archiv Lucie Polákové

„Milí přátelé, zveme Vás srdečně na společnou párty,“ informovala organizátorka akce Lucie Poláková z Komunitního osvětového společenství z.s.. „Chceme Vám poděkovat za to, že jste se pustili do pomoci ve chvíli kdy to bylo potřeba. Šili jste roušky, tiskli jste štíty, distribuovali jste respirátory a desinfekce, hlídali děti učitelů a zdravotníků, vařili a pekli pro zdravotníky, zařídili nemožné. Sváželi jste po celém okrese, co bylo potřeba, pomáhali jste i když jste nemuseli. Pomáhali jste, protože to bylo potřeba a dávalo Vám to smysl. Koncert Lucie byl zrušen a proto jsme se rozhodli udělat párty, která je v našich silách a možnostech. Spojili jsme síly a um se spolkem Chlebáci a pořádáme společné setkání u komunitní pece,“ uvedla.

Foto: Archiv Lucie Polákové

Párty bude u komunitní pece v Chebu v neděli 17. října.  Přibližně od11-12 hodin bude pizza, chleba by měl být od 14hodin. V zahradě akce potrvá maximálně do 18 hodin s ohledem na počasí a společenství lidí. 

„Navaříme guláš, napečeme k němu chleba, natočíme pivo i limo a dobře nám bude. Oslavíme společně to, že i u nás na západě je spousta skvělých a ochotných lidí, kteří vidí, že je možné být sám tou změnou, kterou chci vidět ve světě. Moc se na Vás všechny těšíme a věříme, že si společný čas užijeme s radostí,“ sdělila Lucie Poláková.“ Na naši párty přijede  armádní generál ve výslužbě Petr Pavel. Přijede proto, aby osobně poděkoval dobrovolníkům za jejich práci. Chceme mu také ukázat, že náš kraj není rozhodně úplně nejhorší historicky ve všem, jak tvrdil náš bývalý premiér. Pozvali jsme ho proto, že jeho platforma  Spolu silnější poslala k nám do Chebu víc než 160 000 korun na terapie pro naše zdravotníky. V první vlně jsme dostali 25 000 korun na šití roušek. Přišlo nám slušné poděkovat Vám všem naráz. Samozřejmě pokud budete chtít od pana generála podepsat jeho knihu, či fotku, máte možnost si donést cokoli s sebou. Setkání bude neformální, chceme si hlavně užít společenství dobrých lidí. Petr Pavel by měl do komunitní zahrady dorazit mezi 14:15- 15:15 s ohledem na dojezd do Chebu.  Na 1. listopad vychází šedesátiny pana generála, proto mu chystáme i malé narozeninové překvapení,“ doplnila.

Organizátoři žádají všechny, kteří se budou chtít zúčastnit o vyplnění dotazníku, aby měli přehled, kolik jídla nachystat. https://forms.gle/…zN9