Mariánskolázeňskou kolonádu provoní festival jablek

Kolonáda v Mariánských Lázních ožije v neděli 10. října 2021 od 10 hodin populárním Lázeňským festivalem jablek. Devátý ročník akce nabídne soutěž rozmanitých druhů jablečného moučníku, hlasování o nejkrásnější jablko, výstavu odrůd ovoce typického pro náš kraj i pochoutky z regionálních surovin. Akci pořádá Karlovarský kraj společně se Správou Chráněné krajinné oblasti Slavkovský les, s městem Mariánské Lázně a Českým zahrádkářským svazem.

„Po pauze způsobené koronavirovou pandemií se opět vrací Lázeňský festival jablek na mariánskolázeňskou kolonádu, proto bych chtěl pozvat obyvatele města, celého kraje, rodiny s dětmi i lázeňské hosty, aby se přišli pobavit, pomohli nám vybrat nejkrásnější jablko nebo zkusili s dětmi výtvarnou soutěž „Jabloňový duch“. Součástí akce je i vyhlášení vítězů naší soutěže Dobrota Karlovarského kraje o prestižní značku kvality regionálních výrobců potravin. Moc se na všechny těšíme, snad nám bude přát počasí,“ doufá uvolněný krajský zastupitel pro oblast životního prostředí Karel Jakobec.

V programu festivalu nesmí chybět slavnostní salva Privilegovaného měšťanského střeleckého sboru královského města Stříbra, jarmark regionálních produktů a řemeslníků, ale také výstava „Stromy v krajině“ či tvůrčí dílny pro malé i velké zájemce. Chystá se také dopolední hudební vystoupení chebské skupiny Bernard Blues Band a festival završí koncert country rockové kapely Hillbillies.

Dalšími partnery festivalu jsou Hotelová škola Mariánské Lázně, Ekologické centrum Meluzína, Genové sady Tachovska a Technický a dopravní servis Mariánské Lázně, s. r. o. Akce se uskuteční za dodržení všech opatření proti šíření nákazy koronavirem.

Zdroj: KÚKK