Dva dny po sobě se snažil se dostat do trezoru, ten však odolal

Dva dny po sobě se snažil sedmatřicetiletý muž dostat do trezoru v jedné z chebských firem, ten však odolal. Pro lapku si areálu společnosti přijeli policisté. I když se do pokladny nedostal, přesto způsobil škodu přibližně 13 tisíc korun.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání muže z Přerovska, kterého obvinili ze spáchání přečinu krádeže a poškození cizí věci.

„Obviněný měl nejdříve v sobotu 18. září letošního roku v ranních hodinách vniknout do areálu jedné ze společností v Chebu,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Poté se mu mělo podařit vstoupit do administrativní budovy a následně na chodbě poničit krabičku zabezpečovacího zařízení. Poté měl poničit uzamčené dveře do kanceláří a v těchto prostorech se pokusil vniknout do kovového trezoru, což se mu ovšem nepodařilo,“ sdělil. Přitom měl ale poškodit opláštění trezoru.

 O den později se měl obviněný muž vydat znovu do areálu stejné společnosti. „Měl poničit okno u administrativní budovy, prohledat kancelářské prostory a nakonec si to opět namířit ke kovovému trezoru. Jenže i tentokrát pouze poškodil jeho opláštění. Při odchodu z objektu měl ještě odcizit volně odložený klíč od osobního automobilu,“ upřesnil mluvčí. Tímto svým jednáním měl sedmatřicetiletý muž způsobit škodu přibližně 13 tisíc korun.

 Policisté po příjezdu do areálu na místě sedmatřicetiletého muže zadrželi. V případě prokázání viny mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, neboť se krádeže dopustil opakovaně.