Na Seebergu představili nové publikace

O uplynulém víkendu mohli zájemci navštívit hrad Seebeg v rámci Dne pro památky. Přichystány byly například komentované prohlídky , stopovačka i představení nových publikací.

Více fotografií z akce zde

„Pro zvídavé příchozí byla nachystána  celá řada propagačních a informačních materiálů o místech nejen v Karlovarském kraji, ale i za jeho hranicemi. Představeny byly  také nově vydané brožurky, které vyšly v rámci přeshraničního projektu „Kulturní cesta Fojtů,“ uvedla Petra Polívková z františkolázeňského muzea.

Více fotografií z akce zde

„Dalším lákadlem byly oblíbené komentované prohlídky. Malí i velcí si mohli vyzkoušet novou stopovací hru, díky níž poznali hrad Seeberg zase o trochu lépe. Přítomní mohli ochutnat Regionální potraviny Karlovarského kraje, smlsnout si na poctivých českých buchtách a nebo si k snědku dopřát něco teplého,“ doplnila Polívková.

Více fotografií z akce zde

K dobré náladě po celý den hrála skupina Jazz Combo Karlovy Vary.

Myšlenka pro vznik Dnů kulturního dědictví přišla v roce 1984 od francouzského ministra kultury. První zemí, která se k projektu připojila bylo Nizozemsko, které brzy následovali další země, jako například Švédsko, Belgie nebo Skotsko. Česká republika se mezi skupinu, která v dnešní době čítá již 49 zemí, zařadila v roce 1991. Dny evropského kulturního dědictví organizuje Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska.

Více fotografií z akce zde