Přechod na Waldsassen je uzavřen. Řidiči jezdí přes Pomezí. Chataře tak ruší hluk

Stovky aut denně jezdí od začátku července přes hraniční přechod Pomezí nad Ohří. Důvodem je kompletní rekonstrukce tříkilometrového úseku silnice před Waldsassenem. Jenže někteří chataři v oblastech Podhoří, Tůně a Pomezí jsou velmi naštvaní. Nárůst silniční dopravy je tu od července enormní a lidé, kteří tak byli zvyklí na trochu klidu se nyní ani pořádně nevyspí. Hraniční přechod na Waldsassen bude uzavřen až do konce července, a tak se lidé budou muset obrnit trpělivostí.

„Je to něco šíleného, aut a nákláďáků jezdí nyní po silnici na Pomezí ta třikrát možná čtyřikrát více než před tím,“ postěžoval si chatař Jiří Procházka. „Není snad chvíle, kdy by neprojíždělo ani jedno auto. A navíc spousta z řidičů, kteří tudy musí nyní projíždět nedodržuje povolenou 90. A jezdí tu jako prasata,“ posteskl si chatař.

Podobný pohled na věc má i chatařka Marie Jelínková. „Auta na silnici na Pomezí jezdí jako blázen. To se nedá celý den poslouchat. Mám tady chatu jen pár let, ale takový hluk, jako je tady teď jsem ještě nezažila. Snad nikdo z těch řidičů nedodržuje rychlost a nárůst dopravy je neuvěřitelný. Ani se mi nechtělo zpočátku věřit, že tolik lidí do Německa přes Waldsassen jezdí,“ postěžovala si chatařka. „Nejhorší je, že klid není ani v noci, a nad ránem, kdy spousta lidí jezdí z noční a na ranní směnu. Už se těším, až ta uzavírka skončí.

Podle Správy silnic Bavorsko budou stavební práce na německé straně hranice stát 700 tisíc Euro, což je v přepočtu přes 18 milionů korun.

„Uzavřen je hraniční přechod a křižovatka Waldsassen – Hundsbach. Lidé musejí využít objízdnou trasu přes Pomezí nad Ohří a následně přes Schirnding, Arzberg anebo Marktredwitz Süd. V průběhu stavebních prací na silnici bude provedena obnova povrchové vrstvy a výztuž nástavby v délce přibližně 2 900 metrů. Náklady na stavební práce činí přibližně 700 000 Eur,“ uvádí na svém webu Správa silnic Bavorsko.

VID