Krást měl v šatně firmy, v budově technických služeb, ve zdravotnickém zařízení i rodinných domech

Až na tři roky by mohl jít do vězení dvaačtyřicetiletý muž z Aše . Od začátku letošního roku se dopustil několika krádeží. A ve většině případů jeho drzost neznala mezí. Krást měl v šatně firmy, v budově technických služeb, ve zdravotnickém zařízení i rodinných domech. Další krádeže v následujících měsících už na své konto nepřidá, policisté ho zadrželi a soudce poslal do vazby.

Podle policejního mluvčí Jakuba Kopřivy měl například na konci dubna vstoupit do jedné společnosti v Aši, následně do neuzamčené šatny a tam z volně odložené kabelky odcizit finanční prostředky a stravenky. O tři týdny později si to měl namířit do budovy technických služeb na Chebsku. Také tam měl proniknout do otevřené kanceláře a z té odcizit mobilní telefon. V polovině května se mu mělo povést vniknout do areálu zdravotnického zařízení na Chebsku a z kuchyňky odcizit ze dvou volně odložených peněženek finanční hotovost. Na začátku června měl vstoupit do lékařského zařízení na Chebsku a po chvíli vniknout do ordinace, kde měl odcizit drobné finanční prostředky. V polovině června měl v restauraci v Aši z volně odloženého batohu vytáhnout peněženku, z té si vzít finanční prostředky, peněženku vrátit zpět a z místa odejít.

“ Činit se měl také v prvním polovině července. Nejdříve měl přes terasu vniknout do rodinného domu v Chebu,“ uvedl mluvčí. „Ten měl prohledat a nakonec z něj odcizit pánskou příruční tašku a peněženku s finančními prostředky. O pár dní později měl vstoupit na pozemek domu v Chebu. Následně vnikl do rodinného domu a začal ho prohledávat. Po chvíli ho ovšem v kuchyni uviděla majitelka domu a dvaačtyřicetiletý muž na její výzvu odešel. Po cestě ovšem ještě zkoušel otevřít uzavřené dveře do jedné z místností,“ sdělil.

Krádeže, kterých se dvaačtyřicetiletý muž dopustil od dubna do června, objasnili policisté z obvodního oddělení Aš vždy během pár dnů. Pokaždé mu sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže.

 „Po důkladném šetření se velice rychle podařilo objasnit také jeho červencové počínání v domech v Chebu. Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvaačtyřicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci,“ upřesnil Jakub Kopřiva.

 Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.