Na nejveselejším festivalu vystavovalo 360 autorů z celého světa

Humor, vtipy, vtípky, karikatury, hudba a dobrá zábava, to byl Mezinárodní festival kresleného humoru ve Františkových Lázních. V minulých dnech mohli návštěvníci zhlédnout na Národní třídě jednu z největších open air galerií, kde se prezentovali výtvarníci, malíři, kreslíři, letos na téma historie. Vystavena byla bezmála tisícovka vtipů od 360 autorů z celého světa.

Více fotografií z akce zde

Hlavní cenu si odvezl výtvarník František Bojničan ze Slovenska. Další dvě místa obsadil Alexander Dubovsky z Ukrajiny a Jan Tatarka z České republiky.

Více fotografií z akce zde

„Součástí výstavy byla i ukázka historie kresleného humoru a zároveň i fotovtipy, které na loňském ročníku kreslíři připravili. Kreslené vtipy dostaly nový kabát v podobě fotografie, kde si autoři a jejich hosté zahráli postavy z onoho kresleného vtipu. Zároveň kreslíři připravili maxi pexeso, které si účastníci festivalu mohli libovolně zahrát,“ uvedl kreslíř, humorista a ilustrátor Mirek Vostrý.

Více fotografií z akce zde

Kromě pořádné dávky humoru, byl přichystán také doprovodný program. V pátek se publiku představil  Železný  Zekon. Večer vystoupil Petr Vondráček se svojí kapelou Lokomotiva. V sobotu se návštěvníkům představil dudácký a bubenický band The Rebel Pipers a legendární skupina Argema.