Hrnčírnou v Novém Drahově bude znít swing

Hrnčírna v Novém Drahově opět ožije hudbou. Na 27. ročníku Hrnčířského swingu si budou moci posluchači vyslechnout opět špičkovou hudbu. Hned v pátek 16. července od 19 hodin přijedou zahrát muzikanti ze Swing studia Karlovy Vary spolu se zpěvačkou Darjou Kuncovou.

Pátek 23. července bude patřit skupině Dixieland Messengers Praha. „The Dixieland Messengers Praha “ založil koncem roku 1998 trombonista Václav Fiala s úmyslem navázat na koncepci interpretace jazzu a blues z klasického neworleánského období 20.až 40.let s původními prvky afroamerického folkloru a při dodržení obvyklé instrumentace, t.j. trubky, klarinetu, trombonu, piana, basy, banja a bicí soupravy.

V pátek 30. července přijedou zahrát muzikanti z Pilsner Jazz Band spolu s Charlestown Jazzband z Holanska.

Ani letos nepřijdou návštěvníci o oblíbenou návštěvu hrnčířské dílny, kde budou moci obdivovat i nakoupit keramické výrobky. Připraveny budou také malé plaketky, která se za dobu fungování hudební akce, staly sběratelskou raritou.

„K zajištění tak rozsáhlé, i když jen tři pátky trvající akce, je zapotřebí součinnost a podpora celé rodiny po celý rok, který swingu předchází. Máme výhodu, že již celé roky s mým tátou, který s organizováním festivalu začal, spolupracoval pan Štěpán Podešt. A právě s ním, lehkým krokem swingové muziky, za přispění Karlovarského kraje a Františkových Lázní, procházíme přes všechna úskalí, která se nám staví do cesty,“ uvedl Roman Werner.