Zloději se krádež nevydařila. V cizím autě vytratil mobil, pak vozidlo ještě zapálil

Zloděj, kterému se zalíbilo cizí auto neváhal a vnikl do něj. Nic tam nenašel a tak si vyhlédl další auto. Pak zjistil, že v tom prvním zapomněl mobil. A protože byla tma, posvítil si zapáleným papíre. Nemohlo to skončit jinak než požárem. Uvedeného jednání se dopustil i přesto, že byl před necelým měsícem propuštěn z výkonu trestu odnětí svobody, kde vykonával trest za majetkovou trestnou činnost.

Sedmatřicetiletý muž měl v polovině června tohoto roku ve večerních hodinách v Karlových Varech pomocí násilí vniknout do zaparkovaného automobilu. „Po jeho prohledání nenašel zřejmě nic, co by mohl odcizit, neboť měl po chvíli stejným způsobem vniknout do vedlejšího automobilu stejné tovární značky,“ uvedla policejní mluvčí Eva Valtová. „Ani zde však nic neodcizil a z místa chtěl odejít. V té chvíli si však uvědomil, že zřejmě v jednom z vozidel vytratil svůj mobilní telefon. Vrátil se tedy do jednoho z vozidel, a protože byla tma, rozhodl se zde zapálit kus papíru. Ten dobře neuhasil a následně došlo k zahoření interiéru automobilu. Tímto způsobil celkovou škodu za téměř 270 tisíc korun,“ doplnila.

Policisté z obvodního oddělení Karlovy Vary – Rybáře muži sdělili podezření ze spáchání přečinů poškození cizí věci a krádeže spáchaného ve stádiu pokusu.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.