Způsobili dopravní nehodu. Jeden pod vlivem alkoholu, druhý měl zákaz řízení

Způsobili dopravní nehodu. Jeden měl zákaz řízení, druhý sedl za volant s alkoholem v krvi. K první nehodě vyjížděli policisté nedaleko Aše. Řidič při předjíždění narazil o druhého auta. Po smyku přetočil auto na střechu. Druhá nehoda se stala v Karlových Varech. Řidič, kterému po nehodě naměřili více než jedno promile, přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím autem.

„Jednatřicetiletý muž měl koncem května tohoto roku v odpoledních hodinách bez souhlasu majitele vozidla Škoda usednout za volant a odjet pryč,“ informovala policejní mluvčí Eva Valtová. „Na silnici II. třídy ve směru od Aše na Hranice měl předjíždět automobil tovární značky Hyundai, kdy při předjíždění měl narazit do jeho boku. Vlivem nárazu dostal smyk, vyjel mimo komunikaci a s vozidlem se přetočil na střechu. Při dopravní nehodě utrpěl zranění, se kterým byl letecky transportován do nemocnice. Ke zranění dalších osob nedošlo,“ sdělila. Policisté provedenou lustrací zjistili, že muž usedl za volant i přesto, že mu byl Městským úřadem v Aši vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel, a to až do listopadu roku 2022.

Chebští dopravní policisté mu sdělili podezření ze spáchání přečinů neoprávněné užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě prokázání viny hrozí podezřelému muži trest odnětí svobody až na dva roky.

„V sobotu dne 12. června v pozdních odpoledních hodinách měl za volant automobilu Mercedes usednout posilněn alkoholem sedmapadesátiletý muž. V Karlových Varech v ulici Chodovská měl před kruhovým objezdem přejet do protisměru a narazit zde do právě projíždějícího vozidla tovární značky Škoda. Po příjezdu policejní hlídky se oba dva řidiči podrobili orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, kdy u řidiče Mercedesu vyšla s pozitivním výsledkem. Nejvyšší naměřená hodnota ukázala 1,13 promile alkoholu. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Poté byl řidič po řádném poučení hlídkou vyzván k lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu, kterému se dobrovolně podrobil,“ doplnila mluvčí. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění a způsobená celková škoda byla odhadnuta na téměř 150 tisíc korun.

Policisté sedmapadesátiletému muži sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.