Prodával pervitin. Hrozí mu až deset let

V Kynšperku prodával několik měsíců drogy. Ačkoliv byl obviněný v roce 2019 pravomocně odsouzen za nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, tak měl dále pokračovat v distribuci drog. Od začátku listopadu minulého roku do konce ledna roku letošního měl na různých místech v Kynšperku nad Ohří prodávat drogu pervitin.

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání pětatřicetiletého muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a přečinu přechování omamné a psychotropní látky a jedu.

„Na začátku února letošního roku byl obviněný v brzkých ranních hodinách kontrolován policejní hlídkou z obvodního oddělení Kynšperk nad Ohří,“uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Při kontrole policisté zjistili, že muž má u sebe drogu pervitin a z tohoto důvodu byl převezen na obvodní oddělní. Následně obviněný policistům dobrovolně vydal téměř desítku plastových přepravek s bílou krystalickou látkou, několik tablet modré barvy, váhu či několik desítek prázdných plastových přepravek. Následnou expertízou bylo poté potvrzeno, že se opravdu jedná o omamné a psychotropní látky,“ doplnil.

 V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na deset let.