Ukradli přes 80 metrů kabelů. Způsobili škodu přibližně 100 tisíc

Škodu ve výši přibližně 100 tisíc korun způsobili dva muži tím, že si několikrát přišli pro kabely do jedné ze společností na Sokolovsku. Nešli dveřmi, ale přes plot. V případě odsouzení jim hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

Dvojice mužů ve věku 31 a 39 let měla ve druhé polovině dubna a na začátku května letošního roku ve třech případech vniknout přes oplocení na pozemek jedné společnosti na Sokolovsku. „Ten měli vždy několik minut prohledávat a nakonec pokaždé odcizit několikametrový kabel, který buď oddělili z cívky, nebo byl volně položený na ploše pro složení elektromateriálu,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva s tím, že ve třech případech měli nakonec odcizit přibližně na osm desítek metrů kabelu. Tímto svým jednáním měla dvojice způsobit škodu přibližně 100 tisíc korun.

 Policisté z obvodního oddělení Sokolov – venkov se ve spolupráci se sokolovskými kriminalisty začali okamžitě zabývat a po provedených šetřeních se jim případ podařilo objasnit. Policisté z obvodního oddělení Sokolov – venkov poté dvojici mužů sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže.