Hasiči vyjeli k požáru. Z hořícího bytu zachránili dvě osoby

V pátek (14.5) brzy ráno vyjížděli v pátek hasiči k hlášenému požáru bytu v Karlových Varech. Požár na tísňovou linku nahlásil uživatel bytu, kde začalo hořet. První jednotka hasičů byla na místě za pět minut od volání na tísňovou linku, v tu chvíli z okna bytu šlehaly vysoké plameny. Ve druhém okně bytu stál muž a žena, kterým plameny zcela odřízly možnost útěku.

Hasiči tak obě osoby zachránili z hořícího bytu s použitím žebříku. Zároveň s hašením požáru rozhodl velitel s ohledem na silné zakouření domu o záchraně všech osob ze všech bytů. Celkem hasiči vyvedli ven z domu čtrnáct osob, byl pro ně přistavený evakuační autobus.

Po uhašení plamenů byla provedena kontrola ostatních bytů v domě a postupně se jejich obyvatelé mohli vrátit zpět, nebylo potřeba zajistit pro nikoho náhradní ubytování. Zcela neobyvatelný je vyhořelý byt, jeho dva uživatelé skončily v nemocnici, stejně tak další osoba po nadýchání kouřem z bytu nad místem požáru.

Na místě zasahovalo osm jednotek hasičů. Příčina požáru a výše škody je v šetření.

Zasahující jednotky: HZS Karlovy Vary (CAS 20 Scania, CAS 20 Scania, AŽ 40 Iveco), HZS Sokolov (CAS 20 Scania), HZS CHZ Sokolov (evakuační autobus), JSDH Ostrov (CAS 20 Man), JSDH Stará Role (CAS 24 L101), JSDH Tašovice (CAS 15 Renault), JSDH Hájek (CAS 20 Scania), JSDH Chodov (CAS 20 T815)

Zdroj: HZS Karlovarského kraje