Podvodník připravil ženu o 200 tisíc

O 200 tisíc korun přišla žena, která uvěřila podvodníkovi. Sliboval, že nebude muset hradit úvěr za manžela, se kterým se právě rozváděla, ale místo toho jí zbyly oči pro pláč. Chebští kriminalisté z oddělení hospodářské kriminalisté zahájili trestní stíhání šedesátiletého muže z Prostějova, kterého obvinili ze spáchání přečinu podvodu.

„Obviněný měl v roce 2017 úmyslně využít situace a kontaktovat osmatřicetiletou ženu z Chebu, která se zrovna rozváděla se svým manželem,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva s tím, že se a ní měl následně sejít a vystupovat jako osoba jednající za finanční společnost. Ženě měl sdělit, že si její manžel sjednal smlouvu o úvěru. Vzhledem k tomu, že byl obviněný s touto smlouvou dobře obeznámen, tak měl ženě hrozit, že bude muset úvěr hradit. Zároveň jí měl za určitou částku nabídnout, že zajistí provedení odkupu pohledávky, a to včetně převodu zástavního práva k nemovitosti, kterou bylo ručeno. Žena měla souhlasit a následně převést požadované peníze na bankovní účet. Obviněný poté ale provedení odkupu pohledávky a převod zástavního práva k nemovitosti nezajistil.

Následně bylo navíc zjištěno, že šedesátiletý muž pro finanční společnost, za kterou měl na osobních schůzkách jednat, zřejmě nikdy nepracoval.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.