Na očkování se mohou registrovat lidé starší 45 let

Na očkování proti COVID-19 se od půlnoci z pondělí na úterý 11. května 2021 mohou nově registrovat v rámci centrálního rezervačního systému občané starší 45 let. Připojí se tak ke skupinám obyvatel 80+, 70+, 65+, 60+, 55+, 50, dále ke zdravotníkům, chronicky nemocným pacientům, pracovníkům kritické infrastruktury, sociálních služeb, k vyučujícím z vysokých škol a lidem pečujícím o blízkou osobu.

Ilustrační foto

Registrace v centrálním rezervačním systému bude pro zájemce o očkování starší 45 let opět přístupná na internetové stránce: https://registrace.mzcr.cz/ Prostřednictvím systému jim bude rezervován termín a místo provedení očkování. „Stále platí, že s vyšší proočkovaností občanů Karlovarského kraje se snižuje riziko šíření nákazy, očkování usnadní vstupy na různé akce, zjednoduší cestování. Chtěl bych upozornit naše obyvatele, že v současnosti máme nejvíce volných termínů na očkování v očkovacím centru v KV Areně Karlovy Vary. K dispozici je ale samozřejmě i sedm dalších očkovacích míst a do vakcinace se zapojila rovněž většina praktických lékařů v regionu,“ uvedl hejtman Petr Kulhánek.

Karlovarský kraj pomáhá v registraci na očkování lidem, kteří ne vždy mají přístup k internetu a potřebnou uživatelskou zkušenost. I nadále proto nabízí bezplatnou asistenční linku pro telefonickou pomoc s touto registrací. Asistenční linka má telefonní číslo 800 600 444 a v provozu je od pondělí do neděle (včetně svátků) od 9 do 15 hodin. Volat je ale také možné státní linku 1221.

Přesný postup registrace na očkování najdou zájemci na COVID PORTÁLU MV ČR:

https://covid.gov.cz/situace/registrace-na-ockovani/postup-registrace-rezervace

Adresy očkovacích center v Karlovarském kraji jsou k dispozici na krajské internetové stránce k očkování:

https://www.kr-karlovarsky.cz/covid-19/Stranky/ockovani_kvk.aspx

O možnosti očkování se lidé mohou ale také informovat u svého praktického lékaře, pokud se do vakcinace zapojil.