Finanční správa dosud vybrala 2,1 milionu daňových přiznání

V letošním roce vybrala Finanční správa k poslednímu termínu, kdy bylo možné podat daňové přiznání bez sankcí za pozdní podání, 1 869 147 daňových přiznání od fyzických osob a 256 520 od osob právnických.

Ilustrační foto

Kdo nepodal přiznání ani během včerejšího dne, může ho podat bez sankcí v elektronické podobě, a to až do 1. června. Finanční správa doporučuje veřejnosti využít online finanční úřad, který je k nalezení na webu www.mojedane.cz. Přihlášení je možné pomocí bankovní identity, občanského průkazu s čipem nebo datovou schránkou. „Pokud daňové přiznání za daňový subjekt zpracuje a podá daňový poradce nebo advokát, je lhůta pro jeho podání delší, a to do 1. července. Nově nemusí být plná moc pro poradce uložena ve standardní 3 měsíční lhůtě u správce daně, ale stačí ji odevzdat až spolu s podáním daňového přiznání 1. července,“ doplňuje generální ředitelka Finanční správy Tatjana Richterová.

Pokud budete přiznání teprve podávat, vyvarujte se nejčastějších chyb, na které Finanční správa již dříve upozornila: Nejčastější omyly a nejasnosti ohledně daňových přiznání.

 Podrobnější informace vztahující se k podání přiznání k dani z příjmů včetně formulářů a informací
k jejich vyplnění, jsou dostupné na internetových stránkách Finanční správy www.financnisprava.cz. Na webu Finanční správy naleznete i souhrnné informace k jednotlivým daním a odpovědi na nejčastější dotazy.