Způsobil nehodu. Nadýchal 4,11 promile

S pořádnou hladinou alkoholu v krvi sedl za volant. Nemohlo to skonči jinak než nehodou. Nadýchal 4,11 promile. Policisté čtyřiačtyřicetiletému muži zadrželi řidičský průkaz a převezli ho na obvodní oddělení k dalším úkonům.

Policisté z dopravního inspektorátu sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky muži ze Sokolovska.

 Podezřelý měl v pátek 12. března letošního roku řídit osobní auto. „Krátce po poledni měl v Chodově zničehonic vozidlem najet na travnatý pás a poté narazit pravou přední částí automobilu do dopravní značky,“ sdělil policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Následně měl z místa okamžitě ujet, aniž by si splnil povinnosti účastníka po dopravní nehodě. Policisté se jeho jednáním začali okamžitě zabývat a po vozidle značky Toyota pátrat. Po zhruba dvaceti minutách byl automobil i s čtyřiačtyřicetiletým mužem vypátrán na parkovišti poblíž obchodního domu v Chodově. Podezřelý se poté podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 4,11 promile. Zároveň byl čtyřiačtyřicetiletý muž vyzván k lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu. To muž bezdůvodně odmítl,“ doplnil.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.