Generálním ředitelem Karlovarské krajské nemocnice se stane Josef März

Ve výběrovém řízení na třetího člena představenstva Karlovarské krajské nemocnice (KKN) zvítězil dosavadní uvolněný krajský zastupitel pro oblast zdravotnictví a primář chirurgického oddělení Nemocnice Karlovy Vary MUDr. Josef März. Ten bude zároveň zastávat pozici generálního ředitele KKN. Kvůli nástupu do čela nemocnice se bude muset vzdát mandátu krajského zastupitele.

Foto: Autor KÚKK

Do výběrového řízení se přihlásilo celkem 5 uchazečů, kteří splnili veškeré náležitosti. „Velmi pečlivě jsem zvažoval, zda se budu o post generálního ředitele, který jsem zastával už v minulosti, znovu ucházet. Nicméně je pravda, že prostředí nemocnic v Karlových Varech i v Chebu dobře znám, jako uvolněný zastupitel pro zdravotnictví průběžně řeším nejen problémy spojené s pandemií COVID-19, ale i zdravotnictví jako celek. Současně vnímám personální situaci i ekonomický stav, v němž se KKN nachází. A chtěl bych přispět k tomu, aby se hospodaření konsolidovalo a podařilo se změnit dosavadní negativní trend. Další zásadní věc je pak úroveň péče o pacienty, společná práce na tom, aby byli spokojení zaměstnanci, stabilizace personálu,“ uvedl MUDr. Josef März.

Do vedení Karlovarské krajské nemocnice, kterou řídil v letech 2014 – 2017,  by měl nastoupit od 1. května 2021. Na místě zastupitele Karlovarského kraje jej nahradí Jan Picka (VOK).