Kradli v chatkách i garážích. Sebrali na co přišli

Kradli v chatkách i garážích na Chebsku. Jejich pozornosti neunikl například dalekohled, nože oblečení pneumatiky i starožitná truhla. Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání šestadvacetileté ženy a dvou mužů ve věku 35 a 49 let, které obvinili ze spáchání přečinu krádeže. Pětatřicetiletý muž a šestadvacetiletá žena byli obviněni také ze spáchání přečinu porušování domovní svobody. Pětatřicetiletý muž byl navíc ještě obviněn ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Obvinění měli sami či společně od druhé poloviny ledna a druhé poloviny března letošního roku odcizit téměř vše, co jim přišlo pod ruku. Vniknout měli do několika chatek či garáží.

„Například na konci ledna měl pětatřicetiletý muž společně s šestadvacetiletou ženou vniknout na pozemek rekreační chaty na Chebsku. Následně měli vniknout do chatky a z té odcizit několik nožů, dalekohled, lampičky či oblečení. Do této chatky se měla dvojice o několik týdnů později vrátit a odcizit turistický stan,“ sdělil policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

V první polovině března měl pětatřicetiletý muž přijet osobním vozidlem, a to i přesto, že má platný zákaz řízení a následně vniknout do garáže v Chebu. Tu měl prohledat a nakonec odcizit motorovou pilu, křovinořez svářečku a řadu dalších drobností.

„K poslední krádeži mělo dojít ve druhé polovině března, kdy dvojice obviněných mužů měla opět vniknout do jedné z garáží v Chebu. Tam měli odcizit jednostopé motorové vozidlo, několik pneumatik či starožitnou dřevěnou truhlu,“ uvedl mluvčí. Svým jednáním měla trojice způsobit celkovou škodu přibližně 50 tisíc korun.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného pětatřicetiletého muže do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny hrozí pětatřicetiletému muži trest odnětí svobody až na tři roky. Šestadvacetileté ženě a devětačtyřicetiletému muži hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na dva roky.