Ve čtvrtek startuje poznávací soutěž. Krok za krokem po Františkových Lázních

Krok za krokem po Františkových Lázních, tak se jmenuje soutěž pro celou rodinu, se kterou přichází Městská knihovna Františkovy Lázně. Na své si přijdou děti i dospělí. První část soutěže odstartuje 1. dubna a potrvá do 31. května. Důležité je, aby si účastníci nezapomněli vyzvednout ve františkolázeňské knihovně pracovní listy.

„Náš soutěžní cyklus zájemce provede po známých i neznámých místech Františkových Lázní a seznámí vás se spoustou zajímavostí, které jste možná ani neznali. V první části se zaměříme na filmová místa. Většina lidí ani netuší, kolik filmů se v našem krásném městě natáčelo a kde,“ uvedla Lenka Sedláčková z Městské knihovny ve  Františkových Lázních.

A jak to bude vše probíhat?

„V knihovně si soutěžící vyzvednou pracovní listy s obrázky filmových snímků. Každý obrázek je zavede na jiné místo. Poblíž těchto míst jsou ukryty QR kódy, které je potřeba najít a odpovědět na zašifrovanou otázku. Proto je nutné, aby si každý do svého telefonu stáhl čtečku QR kódů. Vyplněné pracovní listy poté soutěžící odevzdají v knihovně, osobně knihovnicím nebo vhodí do poštovní schránky. My listy zkontrolujeme a posléze budeme soutěžící informovat o výsledku. Ty nejšikovnější odměníme,“ doplnila.