Na Pomezí přichystali hru Tajemství Velikonoc

Tajemství Velikonoc, tak zní název rodinné hry, kterou přichystali v Pomezí nad Ohří.  Zajímavé a poučné akce se mohou zúčastnit nejen obyvatelé Pomezí, ale také přespolní. Jednat se bude o procházku se čtrnácti zastaveními. První zájemci se na cestu budou moct vydat již ve čtvrtek 25.  března dopoledne.

„Trasa, která povede účastníky až na Rathsam, bude mít start u kostela na Pomezí. Měřit bude přibližně šest kilometrů (i se zpáteční cestou),“ uvedl starosta obce Radek Tlačil. Pro účast ve hře bude důležité, aby si zájemci předem vytiskli odpovědní kartičku pro vyřešení tajenky  kterou najdou na stránkách obce https://www.pomezinadohri.cz/tajemstvi-velikonoc/ . Pokud budou chtít, tak i diplom pro své ratolesti za zavládnutí hry a taky pár obrázků na vymalování s velikonoční tématikou. V odpovědní kartičce  bude tajenka, kterou po splnění všech úkolů na stanovištích soutěžící vyluští. „Účastníci projdou kolem čtrnácti zastavení, kde se dozvědí zajímavosti o Velikonocích, ale zároveň si zapíší správnou odpověď na otázku, která bude připravená na každém stanovišti. Otázky jsou ve dvou kategoriích, pro malé děti a pro větší děti i dospělé. Na konci trasy by měla vyjít tajenka,“ upřesnil. Akci Pomezští vymysleli nejen pro zabavení dětí, ale také jako možnost vyrazit do přírody. 

Cestu si mohou zájemci projít od čtvrtka 25. března. Trasa není náročná, a tak je vhodná pro všechny věkové kategorie i s kočárkem. Jen je důležité dodržovat všechna aktuální vládní nařízení.