Řidiči po nehodách nadýchali. Jeden 1,98 a druhý 2,33 promile

S alkoholem v krvi sedli za volant. Jeden nadýchal 1,98, druhý 2,33 promile. K první nehodě vyjížděli policisté do Mariánských Lázní. K druhé spěchali k Bochovu. V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Policejní hlídka z obvodního oddělení Mariánské Lázně vyjížděla dne 24. února 2021 před pátou hodinou odpolední k dopravní nehodě, která se stala v Mariánských Lázních v ulici Plzeňská. „Čtyřiadvacetiletý muž měl se svým vozidlem vyjet mimo vozovku a narazit do dopravního značení a následně do oplocení domu. Na místě se na výzvu policistů podrobil orientační dechové zkoušce, která vyšla s nejvyšší naměřenou hodnotou 1,98 promile alkoholu. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu,“ uvedla policejní mluvčí Eva Valtová.

Pod vlivem alkoholu měl usednout za volant také sedmapadesátiletý řidič osobního auta. „Ten měl první březnový den tohoto roku před Bochovem vyjet mimo komunikaci a poté narazit do betonové propusti. Policejní hlídka po příjezdu vyzvala muže aby se podrobil orientační dechové zkoušce, která vyšla s pozitivním výsledkem. Nejvyšší naměřená hodnota byla 2,33 promile alkoholu,“ informovala mluvčí.

Dopravní nehody se naštěstí obešly bez zranění a řidiči se na výzvu policistů dále podrobili lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu.

Policisté oběma mužům sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.