Spletla si jedničku se zpátečkou, pak brzdu s plynem

Spletla si jedničku se zpátečkou. Místo couvání vyrazila vpřed. Pak chtěla zabrzdit, ale sešlápla plyn a narazila do domu. Řeč je o dvaačtyřicetileté ženě, která navíc ani nevlastní řidičák.  Škoda na autě a poničené fasádě domu byla předběžně odhadnuta na 60 tisíc korun.

V neděli 7. března letošního roku došlo v odpoledních hodinách v jedné menší obci na Sokolovsku ke kuriózní dopravní nehodě. „Dvaačtyřicetiletá žena se měla pokusit odjet zaparkovaným vozidlem,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Po nastartování měla chtít vycouvat z parkovacího místa, ovšem při manipulaci s řadící pákou si měla splést první rychlostní stupeň se zpětným chodem a místo vzad se tak rozjela vpřed. Toho se měla zaleknout a místo brzdového pedálu sešlápnout pedál plynu. Vlivem toho se měla rozjet a osobním automobilem narazit do nedalekého domu. Poté měla s vozidlem vycouvat, zaparkovat a z místa nehody odejít,“ doplnil.

Po příjezdu policistů se žena zpět na místo dopravní nehody vrátila. Podrobila se orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s negativním výsledkem. Lustrací ale policisté zjistili, že dvaačtyřicetiletá žena ze Sokolovska není držitelkou řidičského oprávnění.

Přesná příčina a okolnosti této dopravní nehody jsou předmětem dalšího šetření.