Dvojici fyzicky napadl, pak je ohrožoval motorovou pilou

Muže i ženu fyzicky napadl, pak je ještě ohrožoval motorovou pilou. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání osmadvacetiletého muže z Mariánských Lázní, kterého obvinili ze spáchání zločinu krádeže a přečinů nebezpečného vyhrožování a omezování osobní svobody.

 „Obviněný měl v úterý 26. ledna letošního roku v odpoledních hodinách napadnout v domě v Mariánských Lázních, ve kterém se zdržují lidé bez domova, vulgárně začal urážet šedesátiletou ženu,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Po chvíli jí měl fyzicky napadnout. Ženy se měl zastat přítomný devětačtyřicetiletý muž, kterého měl obviněný okamžitě také fyzicky napadnout. Několikrát ho měl udeřit do oblasti hlavy a ve svém útoku měl pokračovat i poté, co muž upadl na zem. Následně měl vzít v místnosti odloženou motorovou pilou, tou oběma vyhrožovat a zamezovat jim, aby z místnosti odešli,“ doplnil. Po chvíli měl muž svého jednání zanechat a s motorovou pilou z domu odejít. Odcizením motorové pily měl způsobit škodu přibližně tisíc korun.

Nyní mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na osm let.