Na stanovištích začne pomáhat také vojenská policie

Od dnešního dne (20.2.) bude policistům na vybraných kontrolních stanovištích při kontrolách dodržování krizového opatření Vlády ČR č. 134 vypomáhat Vojenská policie v počtu 20 příslušníků. Sloužit budou stejně jako naši policisté ve dvanáctihodinových denních a nočních směnách v počtu 10 vojenských policistů na každé směně. Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje jim zajistilo ubytování a stravu.

Ilustrační foto

Za posledních 24 hodin od pátku 19. února od 7:00 hodin do soboty 20. února do 7:00 hodin byl zamítnut vstup nebo výstup z okresů Sokolov a Cheb ve 240 případech. Nejčastější důvody zamítnutí, stejně jako v předešlých dnech, se byly cesty za turistikou, na nákupy, na návštěvy známých nebo občané neprokázali důvod své cesty. Ani za posledních 24 hodin jsme nemuseli řešit v souvislosti s tímto opatřením žádné narušení veřejného pořádku. Během včerejšího dne jsme v místě kontrolních stanovišť ani na hraničních přechodech neměli hlášeny žádné problémy s dopravou a nedocházelo téměř k žádným kolonám. Vozidla byla průběžně plynule odbavována.

K dnešní desáté hodině ranní na území Karlovarského kraje nedochází na kontrolních stanovištích téměř k žádným kolonám. Vozidla jsou průběžně odbavována. Na hraničních přechodech se SRN nemáme hlášeny žádné kolony.