Na Pomezí se tvořily dlouhé kolony

Kolona především nákladních vozidel se v pondělních (15.2.)ranních hodinách tvořila na dálnici D6 před hraničním přechodem na Pomezí.  Důvodem jsou kontroly ze strany policejních orgánu v SRN. Policisté na české straně dohlížejí na bezpečnost a plynulost v silničním provozu a celou situaci na místě monitorují. Ostatní hraniční přechody ze SRN v Karlovarském kraji jsou bez komplikací a kolon.

„Žádáme řidiče zejména nákladních vozidel, aby před příjezdem k hraničnímu přechodu na Pomezí, v místech rozšíření čtyřpruhu, důsledně dodržovali zde umístěné dopravní značení a řadili se do jízdních pruhů dle dodatkových tabulek. Pro upřesnění: text GREEN LANES je pro vozidla, jejichž řidiči vše splňují a mají test na COVID 19 podle požadavků německé strany.,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Podle zpravodajského serveru Frankenpost řidiči na bavorsko-českých hranicích potřebovali první pracovní den po zavedení kontrol hodně trpělivosti. Na hraničních přechodech se vytvořily až pět kilometrů dlouhé dopravní zácpy, uvedl v pondělí ráno mluvčí Federální policejní inspekce Selb. Řidiči nákladních vozidel čekali až tři hodiny. „Při každé třetí kontrole musíme řidiče poslat zpět do České republiky.“ Často neexistuje digitální registrace ani negativní výsledek covid testu.