V předvánočním čase dráhy posilují spoje

České dráhy v koordinaci s Ministerstvem dopravy přidávají spoje a navyšují jejich kapacitu v předvánočním čase, reagují tak na zvýšenou poptávku ze strany cestujících.

Foto: Ilustrační

Na lince Ex2 Valašský expres je od dnešního dne obnoven provoz dvou párů vlaků mezi Prahou a Olomoucí, pojedou tak v celé trase Praha – Púchov a zpět. Ve směru z Prahy hl.n. jsou obnovené spoje s odjezdy v 7:23 (Ex 123) a 11:23 (Ex 127). V opačném směru jde o vlaky Ex 126 a 122 s odjezdy z Púchova ve 12:08 a 16:08 a z Olomouce ve 14:08 a 18:08 hodin. Do této doby jely tyto vlaky jen mezi Olomoucí a Púchovem.

Pro očekávanou zvýšenou frekvenci cestujících v pátek 18. prosince navýšíme také kapacitu vybraných vlaků na lince R18 mezi Prahou a Luhačovicemi, dále ve dnech 18. až 20. prosince zvýšíme kapacitu některých spojů na lince Ex6 mezi Prahou, Plzní a Chebem.

Cestujícím, kteří pojedou v době předvánoční špičky, doporučujeme včasný nákup jízdenek a zejména rezervací. Ty jim jednak zaručí místo k sezení a navíc se díky nim dopravce dopředu dozví, že je o tyto spoje větší zájem. Místenky zakoupené společně s jízdenkami v e-shopu Českých drah jsou vydávány bezplatně (s výjimkou vlaků SC Pendolino). Pokud cestující změní své plány, mohou většinu internetových jízdenek bezplatně vrátit nebo